17 September 2010

The festival is over, giving the feet some rest ...

Thank you dear 100 rozen friends, you contributed to a great festival for all. Thank you ladies and gents for the ideas, packing, delivering, feeding, supporting, cutting and most of all laughing, talking and being happy to be a friend of 100 rozen.

Our special guest Antonia van Welderen from Brisbane, Australia told about the Sarah Fielke project at the front of the Quiltshop. To her surprise she had a lot of husbands during the day sitting at her table.
We welcome Sylvia with her helping hands and her bright ideas of color use.

Dini and her friends organized the Quilt route with quilts in the shops. Beautiful quilts shown in the center of the city. They brought 20 percent of the quilters to the Walstraat at saturday in total around 250 ladies and gents.

Also a thank you for Ineke and Jeanet for their support in folding more than 600 FQ's of all the new Christmas, Kaffes and rose fabrics.

10 September 2010

Hoe gaat het met de Sarah Fielke Dolly quilts?

Vanuit de winkel zijn we wel erg benieuwd naar de Sarah fielke Dolly quilts.

Zijn er dames er al een of meer af hebben en die daar foto's van kunnen e-mailen?
Dan plaatsen we die op de blog als jullie dat een goed idee vinden.
Graag foto's e-mailen naar jeltje@quiltshop100rozen.nl

Irene en Dini maakten de Dolly quilt voorbeelden die in de winkel hangen. De pakketten stof zijn gelijk aan de quiltjes die zij maakten.

Dini maakte van de restjes van een Dolly quilt ook nog twee paar pannelappen. Een set ligt in de keuken van het Open Atelier.

Heb je nog wel tijd om te surfen?

Nou eh, windsurfen doe ik allang niet meer en van andere sporten komt ook niet veel terecht. Quiltsurfen lukt nog best. Een quiltster gaf mij de tip om op zoek te gaan naar Color wash van Deidra Amsden. En zoals mij dat regelmatig overkomt met surfen vond ik wel een paar heel mooie dingen. onder andere een mooie toepassing voor de Wagon Wheels workshop.

Dat brengt mij bij de tweede vraag: 'Geven jullie ook les in werken met wedges?' Dat hebben we toen gelijk maar ingepland. De naam van de workshop is afgeleid van het Sarah Fielke quiltje Wagon Wheel waar ik net aan begonnen ben.

Zondag 24 oktober Workshop Wagon Wheel op één dag van 11.00 uur tot 15.00 uur.

De getoonde quilt is van Joann Belling. Meer zien, klik hier.
Het Uilters Gilde heeft een aantal boeken van Deidre Amsden in de bibliotheek.

06 September 2010

Samenvatting Dolly quilt avond op woe 1 september

Tijdens de eerste dolly quilt avond is er gewerkt aan drie verschillende Dolly quilts namelijk:
* A bird in the hand : Uitleg over needle turn en het werken met vliesofix in combinatie met stof en batting.
* Wagon Wheels    : Snijtechniek met wig vormige linialen.
* Er werd ook gewerkt aan de Dolly quilt voor maand 8, want het is wel van belang dat de voorbeelden op tijd in de winkel hangen.

Er is op de Dolly quilt avond geen groepsles. Ieder werkt aan de Dolly quilt waar zij aan toe is of hulp bij wil. We hanteren op deze avond meer het vrije school principe.

De eerst volgende avond is op woensdag 15 september vanaf 19:30 uur. Uw eerste bezoek aan het Dolly quilt programma is gratis.
Daarna betaalt u het Open Atelier tarief van 7 euro per keer of een 10 dagdelen kaart a 45 euro.

05 September 2010

Wat gebeurt er in het Atelier?

Het is zaterdagmiddag en in de winkel is het druk. Erg veel mensen willen graag achterin de winkel kijken. Er is de workshop Watercolor aan de gang. Inmiddels is deze workshop nu voor de vierde keer dit najaar ingepland.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar op zaterdag 2 oktober. Zie http://www.quiltshop100rozen.nl/.

De foto's zijn van quilttops die afgelopen zaterdag gemaakt zijn. De hardroze met violet/paarse top is echt een zeer verrassende en heel nieuwe kleurcombinatie.

Het leuke is dat ieder echt met de eigen kleren werkt en vaak met ook wat meer kleur en lef dan anders. De resultaten zijn echt prachtig.


De tweede top is opgebouwd uit prachtige pastels met hier en daar wat fuchsia. Door de kleine witte vlekjes in de Kaffe Fassett stof die hierin verwerkt is blijft de quilt lichtvoetig.

 De derde top gebaseerd op de ovale vorm heeft een twist. Dit wordt een quilt met karakter. De combinatie van tere Lecien rozen met de wat herfstige kleuren van de Philip Jacobs stof vormen een mooie combinatie.

En het leuk is dat alle drie de tops qua ontwerp klaar zijn en gestreken. Ook de randen zijn gezamenlijk uitgezocht.

Het werk ook lekker in een nieuwe ruime atelier.